Heinäkuun loppupuolen kisoista menestystä

Heinäkuu alkaa kääntyä elokuuksi ja yleisurheilukausi on vielä täydessä vauhdissa. Viime viikolla Janan urheilijoita nähtiin kilpailemassa Riihimäellä Häme Gameseissä, Hämeenlinnassa Tarmon kesäkilpailuissa, Sipoossa nuorten aluemestaruuskilpailuissa ja Lohja Junior Gameseissä. Nuorten valmistautuminen kohti ikäluokkien SM-kilpailuja onkin täydessä vauhdissa, ja hyvältä valmistautuminen näyttääkin. Viikon sisällä syntyi useita kauden parhaita tuloksia, ennätyksiä on viritelty uusille luvuille ja palkintopallilla on käyty pokkaamassa palkintoja.

Riihimäen Häme Gamesit kisatiin myötätuuleen tiistaina 23.7 ja siellä ennätyksiään parantelivat miesten 60 metrillä Mirko Hänninen tuloksella 7,50 ja naisten 100 metrillä Nelli Nurminen ajalla 13,19.

Heti seuraavana päivänä keskiviikkona 24. heinäkuuta kilpailtiin Hämeenlinnassa Tarmon kesäkisat  ja nuoria nähtiin palkintopallilla useassa lajissa. P11- sarjassa Sampo Hyvölä teki ennätyksensä 60 metrillä ajalla 9,70 ja nappasi itselleen hopeaa. Hyvölä nakutteli ennätyksensä uuteen lukeemin myös 600 metrillä ajalla 2.15,00 voittaen pronssia, ja myös korkeudessa Hyvölä korotti ennätystään lukemiin 112 napaten jälleen hopeaa. T13 -sarjassa Elsi Nokisalmi toi kotiin pronssia 60 metrin juoksussa ajalla 8,98 ja Keira Maaniittu työnsi kuulassa kultaa tuloksella 10.12. Myös useita muita ennätyksiä rikottiin Hämeenlinnan illassa.

Viikkoon mahtui myös eteläisen alueen aluemestaruuskilpailut Sipoossa 24.-25.7., joissa kisattiin 17- ja 19-vuotiaiden sarjojen kesken. Janalaisista palkintopallille kipusi kolme urheilijaa. Jussi Heikinninemi voitti pronssia M19 -sarjan kiekonheitossa tuloksessa 46,72. N17 -sarjassa Helene Koivisto puolestaan juoksi omalla ennätyksellään hopeaa 3000 metrin juoksussa ajalla 11.03,57. Inka Hämäläinen nappasi kaksi mitalia – hopeaa irtosi N17-sarjan kuulassa tuloksella 11,94 ja pronssia kiekonheitossa tuloksella 30,24. Lisäksi joukko muita urheilijoita suoriutui kahden päivän urakasta todella mallikkaasti.

Kilpailuviikko huipentui vielä Lohja Junior Gameseihin 26.-28.7, joista kotiin tuotiin myös mitaleja. Annie-Michaela Osma voitti pronssia T9-sarjan keihäänheitossa tuloksella 15,03. Teiron Belov juoksi P12-sarjassa 200 metrin juoksussa hopealle omalla ennätyksellään 29,34 ja myös 1000 metrillä Belov voitti hopeaa ennätyksellään 3.06,21. Keira Maaniittu juoksi T13-sarjan 1000 metrin kilpailussa pronssille ajalla 4.10,15 ja kuulassa Maaniittu voitti hopeaa ennätyksellään 10.65. Onnittelut myös muille Janalaisille hyvistä tuloksista!