Nakkilan Vire Seuracupin A-finaalin voittoon – Janalaisille hyviä suorituksia

Pohjola Seuracupin A-finaali kilpailtiin Liinalammen kentällä lauantaina 31.8. hieman jo syksyisessä säässä. Pohjola Seuracup on valtakunnallinen yleisurheiluseuroille tarkoitettu joukkuekilpailu, jossa 11-17 nuoret kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa. A-sarjassa kilpailivat alle 10.000 asukkaan paikkakunnalla toimivat seurat. A-sarjan finaalissa kilpaili 15 joukkuetta eri seuroista, jotka raivasivat tiensä finaaliin kesän Seuracupin osakilpailuiden perusteella. Lisäksi järjestävänä seurana Janakkalan Jana sai osallistumisoikeuden finaaliin kilpailun ulkopuolisena joukkueena.

Finaalipäivän aikana osallistujaseurojen joukkueet kilpailivat tiukasti eri lajeissa ja pisteitä laskettiin koko joukkueen suoriutumisen perusteella. 11-vuotiaat tytöt ja pojat mittelivät 60 metrin aitajuoksussa, 1000 metrin juoksussa, pituushypyssä ja keihäänheitossa. 13-vuotiaat tytöt ja pojat osallistuivat juoksulajeissa edellä mainituille matkoille ja lisäksi heillä oli ohjelmassa korkeushyppyä ja moukarinheittoa. 15-vuotiaiden sarjoissa juostiin 100 metrin pikamatka, 2000 metrin juoksu, hypättiin seiväshyppyä, työnnettiin kuulaa ja osallistuttiin 1000 metrin kävelyyn. Vanhin ikäluokka, 17-vuotiaat tytöt ja pojat, osallistuivat 200 metrille, pituushyppyyn ja kuulantyöntöön. Päivän aikana nähtiin upeita venymisiä ja hienoa urheiluhenkeä. Päivän kruunasi 16×60 metrin sukkulaviesti, jossa kuultiin kovaa kannustusta ja tiukkaa kiritystä.

Finaalin voiton vei Nakkilan Vire neljättä kertaa peräkkäin pisteillä 342,5. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin kovaa kamppailua. Lopulta toiseksi sijoittui Ikaalisten Urheilijat pistein 307,5 ja kolmannelle sijalle ylsi IF Nykarlebynejden pistein 307.

Janakkalan Janan oma tiimi juoksi sukkulaviestissä hienon tuloksen 2.36,10. Monissa muissa lajeissa Janan urheilijat hätyyttelivät kärkipään tuloksia, vaikka tällä kertaa kuitenkin kilpailtiin kilpailun ulkopuolisena osallistujana. Siitä huolimatta päivä oli ikimuistoinen monelle nuorelle Janalaiselle ja illan kruunasikin matka Olympiastadionille Suomi-Ruotsi-maaotteluun, jossa Seuracupin finaaleihin osallistuneet seurat pääsivät juoksemaan kunniakierroksen tuhatpäisen yleisön edessä.

Seuracupin A-finaalin myötä jätettiin jäähyväiset Liinalammen kentälle. Ensi kesänä kilpaillaankin sitten toivottavasti jo uudella Hakamäen kentällä. Janakkalan Janan yleisurheilujaosto kiittää vielä kaikkia vapaaehtoisia Seuracupin ja kesän muiden tapahtumisen mahdollistamisesta!