SAUL:in SM-kisoista 10 mitalia kotiintuomiksi

Aikuisurheilijoiden yleisurheilun SM-kilpailut kilpailtiin kuluneena viikonloppuna (5.-7.7.2024) Oulussa Raatin stadionilla. Kokonaisuudessaan kilpailuun osallistui yli 800 eri-ikäistä urheilijaa 30-vuotiasta aina yli 90-vuotiaisiin. Janakkalan Janan aikuisurheilijoista Ouluun lähti yhdeksän urheilijan tiimi. Viikonlopun aikana nähtiin kauden parhaita suorituksia, omia ennätyksiä sekä upeita nousuja vaikeista paikoista. Kokonaisuudessaan viikonloppu oli menestyksekäs Janan urheilijoille, sillä kotiin tuotiin yhteensä 10 SM-mitalia ja Suomen ennätys. Oulussa kisasuorituksiin toi oman haasteensa varsinkin sunnuntaina perinteinen suomalainen kesäsää kovan puuskittaisen tuulen ja vesisateen muodossa.

N55 -sarjassa Nina Linnakylä saavutti hopeaa painonheitossa tuloksella 10.68 heittäen samalla oman ennätyksensä. Lisäksi Linnakylä kiskaisi hopeaa myös moukarissa ennätyksellään 31.12. Kiekossa Linnakylä toi kotiin pronssia tuloksella 22.50 ja kuulassa hän sijoittui kuudenneksi tuloksella 8.31.

– Kisat sujuivat omalla kohdalla paremmin kuin osasin edes kuvitella. Parasta kisoissa oli hyvä ja kannustava yhteishenki, ja tietysti oman seuran urheilijoiden kannustaminen, Linnakylä kommentoi.

M55 -sarjassa Petri Satto voitti kultaa painonheitossa heittäen samalla uuden ikäluokansa Suomen ennätyksen tuloksella 18.77. Aiempi ennätys oli Saton omissa nimissä. Kultaa Satto haki myös moukarinheitosta tuloksella 48,26 rikkoen oman ennätyksensä. Kiekossa Satto ylsi neljänteen sijaan tuloksella 34.45.

N45 -sarjassa Anu Virtanen toi kotiin pronssiset mitalit sekä painonheitossa että moukarissa. Painonheitossa Virtasen tulos oli 10.71 ja moukarissa 32.81. Johanna Sahila ylsi kiekossa sijalle neljä tuloksella 24.83 ja kuulassa sijalle 14 tulokselle 7.58.

N45 -sarjan juoksijat Maria Torttila ja Taru Viiru kilpailivat pikamatkoilla. Torttila sijoittui 200 metrillä viidenneksi kauden parhaalla ajallaan 30,25 ja 80 metrin aidoissa hän nappasi pronssia ajalla 15,42. Viiru puolestaan juoksi 100 metrin alkuerissä kauden parhaansa 14,24 ja finaalissa hän sijoittui seitsemänneksi ajalla 14,29. 200 metrillä Viiru oli yhdeksäs kauden parhaallaan 31,22.

N40 -sarjassa Laura Nurminen teki paluun kilpakentille ja jäi täpärästi 100 metrin finaalien ulkopuolelle ajalla 14,49 sijoittuen kokonaistuloksissa yhdeksänneksi. 200 metrillä Nurminen oli 11 ajalla 32,18.

M35 -sarjassa Heikki Sahanen juoksi 100 metrin finaaleissa pronssia kauden parhaallaan 12,18. 200 metrillä Sahanen juoksi vastatuulessa kauden parhaansa 25,82 ja nappasi kultaisen mitalin.

N30 -sarjassa Laura Kontio Marins toi kotiin hopeaa 100 metriltä ajalla 13,34 sekä pituudesta tuloksella 4.91. Keihäästä irtosi pronssia tuloksella 28.62.