Elokuun SM-kisojen tuloksia ja pm-viesteistä menestystä

Elokuu on ollut kiireistä Janan yleisurheilijoille. Riihimäellä kilpailtiin 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailut 2.-4.8. Peltosaaren uusitulla kentällä. Janan yleisurheilijoista Jussi Heikinniemi sijoittui viidenneksi M19-sarjan kiekonheitossa tuloksella 47,99 ja Helmi Lipsanen osallistui kolmiloikkaan N19-sarjassa sijoittuen kymmenenneksi tuloksella 10,86.

Nuorempien juniorien osalta 9-15 -vuotiaiden Uudenmaan piirinmestaruusviestit juostiin lauantaina 10.8. Porvoon keskusurheilukentällä. Janakkalan Janasta kilpailuihin lähti ennätyksellisen suuri 42 urheilijan ja neljän valmentajan kokoinen joukkue taistelemaan sijoituksista palkintokorokkeella. Moni nuorista urheilijoista urakoi useammassa viestissä ja yhteensä Janan viestijoukkueita olikin 9-, 11- ja 13-vuotiaiden sarjoissa huimat 21 kappaletta. Näin suuri joukkueiden määrä ei olisi ollut mahdollista ilman junioreiden rohkeutta lähteä haastamaan itseään myös lajeissa, jotka eivät välttämättä olleet aivan omalla mukavuusalueella. Ennakkoluulottomasta asenteesta hienoa esimerkkiä näyttivät myös Janan pesäpallojoukkueen tytöt, joista useampi tuli vahvistamaan seuran edustusta yleisurheilun puolelle.

Valmentajien näkökulmasta erityisen hienoa kilpailuissa oli juuri se into, millä juniorit lähtivät kilpailemaan ja kannustivat toisiaan ikäsarja- ja valmennusryhmärajoista välittämättä. Kilpailuissa urheilijat, valmentajat ja urheilijoiden vanhemmat olivat yhtä suurta Janan joukkuetta eikä edes kisapäivän alun kaatosateet laskeneet tunnelmaa. Vaikka suuren, hyvähenkisen joukkueen liikkeelle saaminen oli jo itsessään hieno palkinto ainakin valmentajille, ei päivä jäänyt pelkästään edustusreissuksi. Kotiintuomisiksi Porvoosta otettiin yksi kulta, viisi hopeaa, kaksi pronssia ja iso määrä muita hyviä sijoituksia kärkikolmikon takana, kun urheilijat venyivät parhaimpiinsa koko pitkän päivän ajan.  Mitalien muodossa menestystä Janalle tuli kaikista ikäsarjoista, joissa joukkueita oli mukana ja lisäksi sijoitukset kärkikolmikkoon jakautuivat vielä kaikkiin kilpailtuihin lajeihin eli pika-aitaviestiin, pikaviestiin ja pitkään viestiin.

Mitaleille yltäneissä joukkueissa juoksivat Janasta seuraavat urheilijat:

P13 4x100m, hopeaa ajalla 58,01 Leevi Hakkarainen, Aleksi Sahila, Teemu Nevanlinna, Teiron Belov

P13 4x600m, hopeaa ajalla 8.02,28 Leevi Hakkarainen, Aleksi Sahila, Teemu Nevanlinna, Teiron Belov

P11 4x600m, pronssia ajalla 9.06,22 Aaro Koliseva, Samuel Siira, Tatu Tammerkoski, Oula Hirvonen

P11 4x60m aj, pronssia ajalla 53,15 Samuel Siira, Tatu Tammenkoski, Jere Passinen, Oula Hirvonen

T11 4x50m, hopeaa ajalla 31,12 Milka Sipilä, Viola Paloposki, Iiris Torttila, Elsi Nokisalmi

T11 4x60m aj, hopeaa ajalla 48,34 Viola Paloposki, Milka Sipilä, Iiris Torttila, Elsi Nokisalmi

T9 4x400m, kultaa ajalla 5.50,90 Liina Lapinniemi, Loviisa Leinonen, Juliet Suontausta, Annie-Michaela Osma

Elokuun puolivälissä urakoitiin myös 16-17- vuotiaiden SM-kilpailuihin Savonlinnassa 9.-11.8. Kyrönniemen kentällä. Janaa edusti kahdeksan urheilijan porukka laajasti eri lajeissa. N16 -sarjassa Helene Koivisto sijoittui 3000 metrillä neljänneksi omalla ennätyksellään 11.00,50 ja lisäksi 1500 metrillä Koivisto oli sijalla 17. tuloksella 5.20,56. N16 -sarjan korkeushypyssä Inka Hämäläinen oli viides kauden parhaallaan 1.54 ja kuulassa hän työnsi tuloksen 10.41 sijoittuen sijalle 17. Milja Rautiainen oli puolestaan N16- sarjan korkeudessa yhdeksäs tuloksella 1.50 ja pituushypyn karsinnassa hän ylsi tulokseen 4.88. N16 -sarjan kolmiloikassa Maija Santanen loikkasi tuloksen 10.41 sijoittuen sijalle 17. Nelli Nurminen juoksi N16 -sarjan 100 metrin alkuerissä ajan 13,26 ja eteni välieriin. Välierissä Nurminen juoksi ajan 13,29. 200 metrin alkuerissä Nurminen juoksi ajan 27,96. N17 -sarjan 200 metrin alkuerissä Meeri Koliseva juoksi ajan 26,85 ja eteni välieriin, jossa hän juoksi ajan 26,97. 100 metrin alkuerissä Koliseva juoksi kauden parhaansa 19,92. M16 -sarjan kiekonheikossa Jasper Heikinniemi sijoittui kahdeksanneksi tuloksella 37.22

Laajasti tulleen menestyksen sekä kilpailujen jälkeen urheilijoissa näkyneen entistä suuremman ilon perusteella, on myös tulevaisuudessa Janalaisilta yleisurheilijoilta lupa odottaa hienoja suorituksia ja itsensä ylittämisiä yleisurheilukentillä.

Teksti: Juho Toivari, Laura Kontio Marins